Teak tafel oud hout

Hoe kun je een teak tafel oud hout reinigen?

Je hebt een teak tafel oud hout aangeschaft, maar voordat je eraan wilt gaan eten enz. wil je deze tafel goed schoon maken. In het algemeen kun je teak houten meubels dus ook oud teak houten meubels op een eenvoudige manier afpoetsen. Je neemt een natte doek en veegt de tafel schoon. Vind je dit niet voldoende, dan neem je een sopje met groene zeep of soda en poetst daar de teak tafel oud hout mee af. Is de tafel daarna nog steeds niet schoon, dan zul je hem wellicht licht moeten schuren met fijn schuurpapier. De teak tafel oud hout wordt dan als “nieuw”.

Waarom kies je een teak tafel oud hout?

Je kunt om verschillende redenen een teak tafel oud hout kiezen. Een belangrijke reden is, dat de teak tafel oud hout er uniek en prachtig uitziet (zo is er geen tweede te vinden). Je kunt het ook prettig vinden om hout te hergebruiken en misschien kies je daarom voor oud teak hout. Dit oude teak hout is bijvoorbeeld afkomstig van afgebroken oude houten huizen, of van oude spoorbielzen. Dit oude teakhout heeft dus al een en ander meegemaakt: het is doorleefd en dat zie je! Als je aan de teak tafel oud hout zit, zie je waar spijkertjes hebben gezeten en je ziet andere oneffenheden, die deze teak tafel oud hout zo uniek maken.

Teak tafel oud hout voor buiten

Hout krimpt en zet uit! Wanneer er jou wordt gezegd dat het hout is uitgewerkt, mag je daaraan twijfelen. Soms werkt hout nog veel, soms slechts erg weinig. Temperatuur, vocht en direct zonlicht hebben invloed op hout. Hoeveel en of je het merkt aan de teak tafel ligt aan de plaats waar de tafel staat en ook aan de manier waarop een tafel in elkaar is gezet. Je begrijpt dat een teak tafel oud hout die buiten staat meer te lijden heeft van de weersinvloeden. Toch kan een teak tafel oud hout gerust buiten geplaatst worden. Wel zul je dan wellicht wat werking van het hout ervaren. Kies je voor hout dan kies je voor natuur(lijk) en neem je dat op de koop toe, velen vinden het zelfs juist mooi. Heeft de oude teak houten tafel altijd binnen gestaan en krijgt hij nu een plaats buiten (of andersom) dan zul je dit ook merken.

Olie op de teak tafel oud hout?

Je wilt graag je teak tafel oud hout behandelen met een bepaalde laag. Wat je moet gebruiken is je niet bekend. Vraag je eerst af, welk resultaat je ermee wilt bereiken. Wil je de kleur veranderen, of wil je een beschermlaag creëren? Het gebruik van teakolie is heel eenvoudig, ga dit werkje wel serieus en rustig aanpakken. De teakolie is heel gemakkelijk te verwerken. Behandel het tafelblad van de teak tafel oud hout wel in één keer, anders zie je het verschil meteen. Werk met de teakolie niet in de volle zon. De teak tafel oud hout droogt toch wel. Na het behandelen niet meteen de bloempot er weer opzetten, eerst goed de olie in laten trekken en je teak tafel oud hout is een plaatje geworden.