Teak tafels uit Indonesië

Teakhout uit Indonesië

Koop je een teak tafel uit Indonesië dan kan deze tafel vroeger een onderdeel geweest zijn van een huis daar. Bekijk je teak tafel uit Indonesië eens goed. Misschien zie je de tekens van een jarenlange geschiedenis van dit houten meubel. Kijk naar de krassen, de spijkergaten, de deuken, de verschillen in kleur en andere kleine oneffenheden. Je “leest” dan een stukje historie. De teak tafel uit Indonesië heeft een eigen verhaal. Misschien was deze tafel vroeger een balken plafond. Het teak hout is meestal 100% puur hout zonder lak, beits enz. Koop je een teak tafel uit Indonesië dan heb je een eerlijk meubelstuk in huis.

Teak tafel

Doorleefde tafel van teak hout

Heb je een huis met een karakter en ook een karakteristieke inrichting, dan staan er zeker teak houten meubels in je huis. Een grote ronde, vierkante of rechthoekige teak houten tafel, waar de geschiedenis van een ander leven van dit hout in staat “geschreven”. Een oude teak houten tafel waar geen lak, verf of beits op is te bespeuren. Nee, er staat een puur teak houten tafel in jouw karakteristieke huis. Ieder krasje, gaatje of andere kleur in de tafel heeft zijn verhaal. Grappig om daar over na te denken en te filosoferen als je gezellig koffie zit te drinken. Een fijn gevoel ook, dat je door de aankoop van oude doorleefde houten meubels meewerkt aan een verantwoorde omgang met onze schatten van de aarde.

Het gebruik van de teak tafel

Je zou een eindeloze opsomming kunnen maken waarvoor je een teak tafel kunt gebruiken. Er zijn namelijk geen uitzonderingen te noemen wanneer je de teak tafel niet zou mogen of kunnen gebruiken. Het is een robuuste, oerdegelijke, niet stuk te krijgen meubelstuk. Hoe meer de teak tafel wordt gebruikt des te mooier ze wordt. Bij een teak tafel mag je gerust zien dat zij intensief wordt gebruikt. Wil je dit liever niet dan kun je bij extreme werkjes die vlekken geven tijdelijk een bescherming erover leggen een tafelkleed bijvoorbeeld. Maar het hoeft niet. Alle vlekken verdwijnen vanzelf weer, of je kunt ze eenvoudig weg poetsen met water en eventueel groene zeep, of je schuurt de vlek weg met een heel fijn schuurpapiertje.

Als je een tafel uit Indonesië wilt kopen kijk dan eens bij sourenmeubels.nl, waar je Indonesische meubelen online kunt bestellen. Je kunt ook gewoon langsgaan in Zuid-Limburg om een teak tafel op te halen, er is altijd genoeg voorraad.